حجت الاسلام سید علی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: عید قربان زیباترین نمونه عبودیت انسان در پیشگاه حضرت حق است که قربانی وسیله نزدیکی به خداوند و این عید روز تقرب به پیشگاه معبود و عید فداکاری، ایثار، اخلاص و عشق است و قرآن کریم نیز ضمن بیان داستان هایی آموزنده نمونه های مقامات انسان های والا را به نمایش می گذارد تا مردم را از اهداف واقعی ادیان ابراهیمی، خصوصا اسلام که همانا بندگی است، آگاه کند.
وی اظهار داشت: نبی مکرم اسلام (ص) می فرمایند که عمل خیر و عبادت در هیچ زمانی نزد خداوند متعال محبوب تر از دهه اول ماه ذی حجه نیست. این همان ده روزی است که در قرآن مجید به عنوان ایام معلومات از آن یاد شده است و در حد اعلای فضیلت و برکت است.
وی عنوان کرد: امام صادق (ع) در خصوص فلسفه قربانی کردن می فرمایند: با ریختن اولین قطره خون قربانی بر زمین صاحب آن قربانی آمرزیده خواهد شد. امام باقر (ص) نیز درباره این عید فرموده اند: خداوند قربانی کردن و اطعام را دوست دارد.
این مدرس دانشگاه افزود: حضرت امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب هم در این باره فرموده اند: عید قربان، عیدی است که انسانهای آگاه را به یاد قربانگاه حضرت ابراهیم می اندازد. قربانگاهی که درس فداکاری و جهاد در راه خدای بزرگ را به فرزندان آدم و اصفیا و اولیای خدا می دهد.
وی اظهار داشت: عارف بزرگ میرزا جواد ملکی تبریزی نیز می فرمایند: با شروع عید قربان مواظب باش تمامی کارهایی که باعث رضایت و جلب عطوفت پروردگار عالم است، آنها را انجام دهی. شب و روز عید قربان یکی از زمانهای بسیار مناسب برای زیارت امام حسین (ع) است، زیرا اگر ابراهیم خلیل الرحمن یک قربانی را به سرزمین منا برد و به فرمان خدا سالم بازگرداند؛ امام حسین (ع) در یک روز هفتاد و دو قربانی را به سرزمین کربلا آورد و همه آنها را تقدیم راه حضرت دوست کرد.
حجت الاسلام حسینی گفت: خداوند متعال در آیه 2 سوره عنکبوت می فرمایند: ما همیشه مردن را امتحان می کنیم. بر همین اساس پروردگار، ابراهیم خلیل الرحمن را مورد امتحان قرار داد که به ابراهیم ندا داده شد که باید فرزند دلبندت اسماعیل را در راه خدا قربانی کنی، اسماعیل نیز آمادگی خود را برای قربانی شدن اعلام و آماده فدا شدن در راه خداوند می شود، ابراهیم در شرایط سختی قرلر داشت، اما او کسی نبود که راهی غیر از خدا را برود زیرا او خود را فانی در راه معشوق می دانست و حاضر است همه چیز خود را در راه او تقدیم کند، به همراه فرزند به قربانگاه می رود و آماده انجام وظیفه می شود که خداوند رحمان ندا می دهد ای ابراهیم، تو از عهده امتحان به خوبی برآمدی و گوسفندی را قربانی کنید.
وی یادآورشد: بر همین اساس این روز میمون و مبارک یعنی عید قربان فرصت مناسبی است برای انجام عبادات و تقرب جویی به درگاه پروردگار و انجام سیره معصومین و دستورات اسلامی درباره این روز؛ باشد که بتوانیم حداکثر استفاده معنوی و عرفانی را در این ایام بزرگ داشته باشیم زیرا این روز، روز اثبات عشق و تسلیم و روز دور شدن از هواهای نفسانی و در یک کلمه قرار گرفتن در مسیر حضرت حق مطابق (آنطور که خودش فرمان می دهد) است.
نظر شما